Lõhmuse fond ostis Baltikumi suurima saunatootja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Lõhmus, LHV Panga asutaja ja suuromanik.
Rain Lõhmus, LHV Panga asutaja ja suuromanik. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Rain Lõhmuse osalusega erakapitalil põhinev uus fond Livonia Partners ostis Baltikumi suurima saunatootja Ha Servi suuromaniku Aivar Koka osaluse. Uus omanik peab oluliseks keskendumist olemasolevatele klientidele ja ei pea esmatähtsaks üle maailma uute klientide otsimist.

Ha Serv OÜd, mille enamusosalus kuulus seni edukale ärimehele Aivar Kokale, on viimasel viiel aastal juhtinud viiest väikeaktsionärist koosnev juhatus, kelle käes on kokku 10 protsenti ettevõtte osalusest. Tehingu hinda osapooled ei avalikustanud, kuid see võis olla suurusjärgus 15 miljonit eurot, vahendab Äripäev.

Nimelt on fondi investeeringute maksimummäär 15 miljonit eurot. Äripäeva hinnangul oli Ha Serv OÜ väärtus 2014. aasta aruande kohaselt 18 miljonit eurot, millest Koka osaluse väärtuseks võis hinnanguliselt olla 16,2 miljonit eurot.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles