Oviir: PKC koondamised on tingitud Eesti majanduse arengust (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Oviir.
Liisa Oviir. Foto: Liis Treimann/Postimees

Ettevõtlusministri Liisa Oviiri sõnul on koondamised PKC tehases osa loomulikust Eesti majanduse arenguprotsessist, kus Eesti lakkab olemast odava allhanke maa ja odavat tööjõudu kasutada soovivad ettevõtted liiguvad Eestist välja.

Seda tüüpi muutused, kus eestlaste palgatase tõuseb, on tegelikult areng selles suunas, kuhu me tahame liikuda, ütles Oviir BNSile. Tema sõnul on mõistetav, et kui Eestis palgatase kasvab, siis ettevõtted, mis peamiselt tahavad kasutada odavat tööjõudu, edasi liiguvad.

Ministri sõnul on siinkohal riigi roll abistada töö kaotanuid ja edendada kõrgema lisandväärtusega ettevõtlust. Üheks ettevõtlust struktuurselt arendavaks sammuks peaks Oviiri sõnul olema kevadel valmiv Eestis esimene tööstuspoliitika dokument. «Sakslased räägivad tööstus 4.0-ist, meil valmib alles esimene tööstuspoliitika dokument,» rääkis Oviir ja lisas, et arvestades kui laialt on selle koostamisel Eesti tööstusettevõtteid kaasatud, on tõenäoline, et see saavutab ka valitsuse laiapõhjalise toetuse.

PKC tehases töö kaotavatel inimestel on tõenäoliselt võimalik endale võrdlemisi hõlpsalt uus töö leida, rääkis Oviir. Oluline on tema sõnul vaadelda mõju regiooniti – koondamiste mõju on märgatavalt suurem Ida-Virumaal, kus tööpuudus on 11 protsenti; samas Harjumaal on tööpuuduse tase vaid 3,4 protsenti ja töötukassal on pakkuda enam kui tuhat täitmata töökohta.

PKC Eesti teatas neljapäeval, et sulgeb Keila tehase järgmise aasta märtsis ning koondab 613 töötajat.

PKC Grupp on rahvusvaheline kontsern, mis tegeleb elektrijaotussüsteemide disaini, tootmise ja integreerimisega, elektroonika ja teiste spetsiaalsete komponentide valmistamisega nii auto- ja veeremitööstustele kui ka teistele valitud tööstusharudele.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles