PKC jõudis mullu kasumisse, maksab dividende

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhtmeköidiste koostamine PKC tehases.
Juhtmeköidiste koostamine PKC tehases. Foto: pkcgroup.com

Aasta varem 10,5 miljoni euroga kahjumis olnud PKC Group teenis mullu 18,3 miljonit maksueelset kasumit, teatas ettevõte Helsingi börsile. Nagu mullugi, maksab grupp tänavu aktsia kohta 0,7 eurot dividende.

PKC kogukäive kasvas aastaga 9,5 protsenti 0,9 miljardi euroni. Tegevuskasum suurenes samas koguni 48 protsenti 31,6 miljoni euroni ning EBITDA ehk kasum, kust pole maha arvestatud makse, intresse ja kulumit, kasvas 31,5 protsenti 63,9 miljoni euroni.

PKC teatas Helsingi börsile, et jätkas mullu tootmise konsolideerimist Brasiilias ja Euroopas. Brasiilias koondati tootmine ühte tehasesse, Euroopas suurenes tootmine uutes tehastes Leedus ja Serbias.

Ka sel aastal jätkab grupp tegevjuhi Matti Hyytiäineni sõnul kasvustrateegia juurutamisega. Euroopas lõpeb strateegiast tulenev reorganiseerimine aasta lõpuks, välja arvatud Eestis Keila tehases, mille sulgemine on kavas järgmise aasta esimeses kvartalis.

PKC börsiteate kohaselt jääb Keilasse alles Euroopa ja Lõuna-Ameerika tootmisüksusi teenindav kompententsikeskus.

Alanud aastal ennustab PKC oma põhiklientuuri ehk veoautode tootjate tootmismahu vähenemist Brasiilias ja Põhja-Ameerikas, püsimist samal tasemel Euroopas ning kasvamist Hiinas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles