VKG koondab plaanitust vähem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Keemia Grupp, Kohtla-Järve, 08.01.2015
VKG suurkoondamine. Kiviteri 3. õlivabriku meister Igor Vill.
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Viru Keemia Grupp, Kohtla-Järve, 08.01.2015 VKG suurkoondamine. Kiviteri 3. õlivabriku meister Igor Vill. FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ligi 500 inimese koondamisest teatanud Viru Keemia Grupp (VKG) esitas eile töötukassale teise teate töölepingute kollektiivsest ülesütlemisest, millest selgub, et ettevõte plaanib koondada kavandatust 63 inimest vähem. 

Kokku saab koondamisteate 307 töötajat: VKG Oil koondab 214  ja OÜ Viru RMT 93 inimest. Kõige enam on plaanis koondada  tehnoloogiaseadmete operaatoreid (129)  ja tehnoloogiaseadmete lukkseppi (23). Töölepingute ülesütlemise aeg jääb vahemikku märtsist maini, teatas töötukassa.

Lisaks on Viru Keemia Grupp esitanud töötukassale esmase teate 138 töötaja töölepingute kollektiivsest ülesütlemisest märtsis-aprillis VKG Kaevandused OÜs, kus on kõige enam plaanis koondada  allmaa koristustöölisi (30)  ja allmaa elektrilukkseppi (20). Seega on tänase seisuga töötukassale teatatud kokku 445 töötaja koondamisest Viru Keemia Grupis.

Pärast töötukassa teistkordset teavitamist tohib tööandja töötajatele kätte anda koondamisteated. Koondamisteade käes, võib töötaja end soovi korral töötukassas registreerida koondamisteatega tööotsijana ja konsultandi juures nõustamisel käia.

Koondamisteatega tööotsijal on vajadusel õigus juba enne töösuhte lõppu kasutada järgmiseid teenuseid: tööturukoolitus (erialaoskuste, arvuti-, keele- ja ettevõtluskoolitused), kvalifikatsiooni saamise toetamine (kutse- ja pädevustunnistuste, sertifikaatide, juhilubade jms saamisega seotud kulu hüvitamine), tööpraktika, proovitöö, psühholoogiline ja võlanõustamine, ettevõtlusega alustamise toetus äriplaani alusel.

Samal ajal jätkab töötukassa ettevõttes kohapeal koondatavate töötajate karjäärinõustamist, viib vastavalt vajadusele läbi infotunde ja tööotsingu töötube ning vahendab tööpakkumisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles