Soomlased alustasid Megastari koostamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki uue laeva Megastar kiilupanek Meyer Turku laevatehases
Tallinki uue laeva Megastar kiilupanek Meyer Turku laevatehases Foto: Mihkel Maripuu

Eile algas traditsioonilise kiilupanekuga Soomes Meyer Turku laevatehases Tallinki uue reisiparvlaeva Megastar laevakorpuse montaaž.

Juulis veesatava Megastari kere detaile on Turu tehases toodetud juba mõnda aega, nüüd monteeritakse need kuivdokis kokku. Megastari kõrval pannakse nädala pärast TUI Cruisesi tellitud kruiisilaeva Mein Schiff 6 kiil ning algab ka selle montaaž. Samal ajal valmib tehases teinegi TUI tellitud kruiisilaev Mein Schiff 5.

Meyer Turku tegevjuhi Jan Meyeri sõnul on tehasel 1500 töötajat, kuid allhankijatel võib töötajaid olla kuus või seitse korda rohkem. «On raske öelda, kui palju inimesi Tallinki laeva kallal töötab, sest protsessid on erinevad ja igaühe panus samuti erinev,» rääkis ta. «Aga arvan, et kui kokku lugeda kõik inimesed, kes laeva valmimisel kas või korraks käe külge on pannud, siis võib see arv olla 10 000.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles