Rõivas: Eestis ei kujuta pensioniraha riigistamist ette

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Taavi Rõivas.
Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Taavi Rõivas. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu rahanduskomisjoni esimehe Taavi Rõivase sõnul ei kujutaks ta Eesti puhul ette Ungariga sarnast sammu, mille käigus riigistati kohustuslikesse erafondidesse paigutatud pensioniraha.


«Ma ei suuda ette kujutada valitsuse sellist sammu. See on ikka väga ekstreemne käik,» vastas  Rõivas küsimusele, kas Eestit võiks samuti ühel hetkel tabada Ungari saatus.

«Me oleme suutnud oma eelarve kulud ja tulud tasakaalus hoida. Samuti pole meil pöörast võlakoormat ja meil pole ka maksejõuetust paistmas. Need on meie garantiid.»

Rõivase sõnul on tal raske kommenteerida teise riigi poolt tehtud samme, kuid selge on see, et Ungari raske rahaline seis ja võlakoorem ei tekkinud üleöö.

Ta lisas, et kui Eestis on enam kui kümne aasta jooksul prioriteediks olnud tasakaalus eelarve loogika, elati paljudes teistes Euroopa riikides sel ajal üle oma võimete.

«Pigem muretsen ma selle pärast, et osa inimesi on teinud oma II samba fondivalikud liiga kergekäeliselt ning mõned on selle teinud mõne meene alusel,» märkis Rõivas, kelle sõnul peaksid inimesed jälgima rohkem seda, millistesse fondidesse oma pensioniraha kogutakse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles