Parvlaevatoetus kasvas aastaga 1,8 miljonit

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Ionas Virtsu sadamas.
Parvlaev Ionas Virtsu sadamas. Foto: Aivar Õepa

Tänavu plaanib majandus- ja kommunikatsiooniministeerium toetada Eesti kahe suurema saare omavahelist ja mandriga parvlaevaühendust kokku 18,7 miljoni euroga; mullu oli parvlaevadotatsioon 16,9 miljonit.

«Oleme teinud nii laeva- kui ka lennuliinidele uued graafikud eelmise aasta veomahtude põhjal,» ütles majandusminister Kristen Michal ministeeriumi pressiteate vahendusel. «Vajadusel saame tellida ka lisareise, kui reisijaid on rohkem või ilmastikuolud seda nõuavad.»

Ministri sõnul tulevad oktoobrist koos uute parvlaevadega ka uuendatud graafikud. «Nende koostamine on alanud ning valmis peaks need olema 1. maiks, siis saavad kõik oma tulevikuplaane teha,» ütles Michal.

Mullu teostati riigi tellimusel Rohuküla-Heltermaa liinil kokku 5578 reisi, ja Virtsu-Kuivastu liinil 14 856 reisi. Sõru ja Triigi sadama vahel tegi Väinamere Liinid OÜ mullu kokku 1272 reisi.

Kahe suursaare parvlaevaliinide 2015. aasta väljamaksete kogusumma ulatus ministeeriumi teatel üle 15,6 miljoni euro ning Sõru-Triigi liini dotatsioon 1,3 miljonit eurot.

Tallinn-Kärdla-Tallinn lennuliini teenindamiseks eraldab riik veidi üle miljoni euro. Mullu tegi lennuliini teenindav lepingupartner AS Avies 607 lennureisi liinil Tallinn-Kärdla-Tallinn. Tänavu tellis majandusministeerium sama palju edasi-tagasi reise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles