Elon Musk plaanib ehitada vertikaalselt õhku tõusva elektrilennuki

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk
Elon Musk Foto: SCANPIX

Makseteenuse PayPal, elektriautode tootja Tesla Motors ning kosmosetehnoloogia firma SpaceX miljardärist asutajal Elon Muskil on silmapiiril uued ning põnevad väljakutsed, kirjutab Quartz.

Käesoleva nädala alguses toimus transpordisüsteemi Hyperloop tutvustusüritus, kus Muskilt uuriti seda, millise suure idee kallal plaanib ta järgmisena tööle asuda.

«Ma olen pikemalt mõelnud vertikaalselt õhku tõusva ja maanduva elektrilennuki peale. Mul on tekkinud mõned ideed ning kiusatus neid katsetada,» vastas ta.

Tegu ei ole küll täiesti revolutsioonilise transpordilahendusega, kuna nii elektrilisi, kui ka vertikaalselt startivaid lennukeid on ka varem katsetatud. Eelmise aasta juunis ületati elektrilennukiga esimest korda La Manche´i väin ning USA ettevõte XTI Aircraft Company on lubanud kolme aasta pärast tutvustada oma vertikaalselt õhku tõusva lennuki prototüüpi.

Musk mainis oma vastavat huvi juba möödunud sügisel, kuid nüüdseks on ta hakanud seda ideed tõsisemalt võtma.

«Inimesed usuvad neid asju, mida nad oma silmadega näha saavad. Nende veenmiseks on vaja näidata füüsilist riistvara liikumas ja kasulikke asju tegemas,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles