Poola ja Suurbritannia saavutasid «täieliku mõistmise» (2)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron ja Jaroslaw Kaczynski.
David Cameron ja Jaroslaw Kaczynski. Foto: AP

Eile Poolat külastanud Briti peaminister David Cameron võitis sealse võimupartei liidri täieliku poolehoiu oma plaanidele Euroopa Liidu liikmelisuse tingimuste ümbertegemiseks.

Nagu kinnitas pärast kohtumist Cameroniga Poola mõjuvõimsaim mees, Õiguse ja Õigluse (PiS) juht Jaroslaw Kaczynski, on ta plaaniga «rahul» ning veendunud, et juba Suurbritannias elavate arvukate poolakate huvid on kavandatavate toetuskärbete puhul kaitstud.

Ühtlasi aitab Suurbritannia tugevdada Poola kaitset NATO raames ning seisab Poola kõrval keset «absurdseid» arutelusid Poola demokraatia allakäigu üle Brüsselis, vahendab Kaczynski sõnu Bloomberg Business.

«Meil oli väga hea jutuajamine, ma olen väga rahul,» ütles Kaczynski, kes kohtus Cameroniga pärast Briti valitsusjuhi vestlust Poola peaministri Beta Szydloga.

«Poola ja poolakad võitsid palju – täisgarantiid kõikidele, kes elavad praegu Britannias, ja samuti et need, kellel on lapsed Poolas, saavad toetusi edasi,» ütles Kaczynski.

«Me arutasime Poola jaoks olulisi asju, nagu NATO idatiib. Me vahetasime samuti mõned sõnad nende uskumatute rünnakute osas Poola vastu ning nende absurdsete debattide osas selle üle, kas meie demokraatia on ohus, ning saavutasime täieliku mõistmise,» ütles Kaczynski.

Ka Cameron kinnitas hiljem juba Taanis viibides, et tal olid Poolas «väga head kohtumised.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles