Medvedev: rasket aega tuleb kasutada majanduse ümberstruktureerimiseks (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Dmitri Medvedev
Vene peaminister Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Madalate naftahindade aega tuleb kasutada Venemaa majanduse ümberkujundamiseks, ütles reedel peaminister Dmitri Medvedev.

«Seda rasket hetke tuleb kindlasti kasutada ja muuta majandust tegelikult,» ütles ta kohtudes Ühtse Venemaa juhtkonda kandideerijatega reede õhtul.

Medvedevi sõnul «ei ole Venemaa parimas olukorras, kuid mitte ka kõige hullemas».

«Nagu on praegu tavaks öelda -- kui neid raskusi, millele me põrkusime, ei oleks, tuleks need ilmselt välja mõelda,» ütles peaminister.

Ta märkis et madalad naftahinnad segavad Venemaad.

«Kuid teisalt, kui kogunevad valitsuse liikmed, räägin ma neile, et kui naftahinnad naasevad praegu endisele tasemele, inimesel ei ole ju alati tugevat tahtejõudu, et astuda majanduslikele mõjuritele vastu isiklike veendumuste, seisukohtadega. Tõuseb hind 140 dollarini ja kõik lasevad end jälle kohe lõdvaks, ütlevad, et niigi on mõnus, kõik edeneb, võib jälle kõiksugu fonde teha. Nii lähebki,» ütles Medvedev.

«Kui homme tuleb selline kolme-neljakordne hüpe, siis ongi kõik,» lisas ta.

Impordiasenduspoliitika kohta ütles ta: «See ei ole lihtsalt ülesanne visata välja kõik väliskaubad ja hakata midagi enda oma tootma, pealegi kehvakvaliteedilist. Ülesanne on muus, et me toodaksime ise kaupu, mis suudaksid võistelda rahvusvahelisel turul. See on sisseveoasendus.»

Kui õnnestub see siht saavutada, tekkib Venemaal sootuks teistsugune majandus, ütles peaminister.

«Me pürime tasapisi selle poole,» võttis ta jutu kokku.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles