Briti advokaatide tunnihind läbistas tuhande naela lae (1)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti tippadvokaat parukaga tagantvaates.
Briti tippadvokaat parukaga tagantvaates. Foto: Nicolas Asfouri/AFP/Getty Images

Esmakordselt ajaloos paluvad parimad Briti advokaadid töötunni eest juba enam kui 1000 naela (1445 dollarit). Juhtivate büroode teenused on seega taskukohased vaid suurfirmadele.

Nagu näitab mõttekoja Centre for Policy Studies uuring, kerkis kõige mainekamate ja kasumlikemate Londoni advokaadibüroode keskmine tunnitasu mullu 850 naelale, kusjuureks rekordiks märgiti 1100 naela tunni eest ehk 18 naela minutist.

«Need, kes üritavad Briti seadusandlusega sammu pidada, on sunnitud maksma ülikallist hinda – piisavalt kallist, et piirata juurdepääsu eriti väiksematele ettevõtjatele,» vahendab uuringut Bloomberg Business.

Raporti autori, advokaat Jim Diamondi sõnutsi on hinnatõusu teguriteks muuhulgas tasude läbipaistmatus ning konkurentsi vähesus eliitbüroode vahel.

Ega kõnealused bürood oma tunnitariife ei avaldagi – Diamond rehkendab need välja kliendiandmete pealt.

Samal teemal kirjutanud Financial Times toob raportist tasude tõusu põhjusena välja ka tõsiasja, et Briti maksu- ja õigussüsteem läheb järjest keerukamaks ning nendest aru saamiseks vajatakse üha enam abi.

Nii näiteks on saareriigi maksukoodeks tänaseks 1997. aastaga võrreldes kolm korda paksem ning katab 22 000 lehekülge.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles