LinkedIni aktsia kukub kivina

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LinkedIn
LinkedIn Foto: Socialmediatoday

Ärivõrgustiku LinkedIn aktsia hind odavnes peale majandustulemuste avalikustamist New Yorgi börsi eelkauplemisel pea kolmandiku võrra, kirjutab Bloomberg.

Avalikustatud kvartalitulemustel ei olnud suurt vigagi. Eelmise kalendriaasta viimase kolme kuu jooksul oli ettevõtte käive kokku 862 miljonit dollarit ehk 34 protsenti suurem kui aasta varem. Kahjumiks oli 8,43 miljonit dollarit ehk kuus korda väiksem summa, kui analüütikud olid oodanud. Neljanda kvartaliga kasvatati aktiivsete kasutajate arv 396 miljonilt inimeselt 414 miljoni inimeseni.

Kivina panid aktsia kukkuma aga ettevõtte avalikustatud esimese kvartali ning täisaasta käibeprognoosid. LinkedIni hinnangul teenitakse aasta esimese kolme kuuga 820 miljonit dollarit, 2016. aasta kogukäive peaks aga jääma 3,6-3,65 miljardi dollari vahemikku. Wall Streeti analüütikute vastavad prognoosid olid aga 867,1 miljonit dollarit ning 3,9 miljardit dollarit.

Investorid vastasid ettevõtte prognoosidele paanikaga ning LinkedIni aktsia on eelkauplemisel odavnenud üle 30 protsendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles