Eesti suursaadik Indias naaseb kodumaale MKMi asekantsleriks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljar Lubi
Viljar Lubi Foto: Peeter Langovits

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) majandusarengu asekantsleriks saab veebruari keskpaigast diplomaat Viljar Lubi, kes seni töötas Eesti suursaadikuna Indias.

«Riigikantselei juures tegutseva avaliku teenistuse tippjuhtide valiku komisjoni ettepanekul ametisse määratud Lubi asub majandusarengu asekantslerina tööle 15. veebruarist,» ütles ministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Rasmus Ruuda BNS-ile.

Lubi ametiaeg suursaadikuna kestab küll suveni, ent seoses eduka kandideerimisega uuele ametikohale saabub ta Eestisse omal soovil tagasi varem, kinnitas välisministeeriumi avalike suhete osakonna peadirektor Maria Belovas BNS-ile.

«Lähetame Indiasse uue suursaadiku esimesel võimalusel, sõltuvalt akrediteerimisprotsessi kiirusest. Meil on juba olemas ka sobiv kandidaat, ent kuna suursaadiku nimetamise peab kinnitama president, siis tema nime veel avaldada ei saa,» lisas ta.

Lubi sai suursaadikuks Indias 2013. aasta jaanuaris, mil andis riigi presidendile üle oma volikirja. Ta on esimene Eesti Indias resideeruv suursaadik.

Lubi on sündinud 1977. aastal ning tal on magistrikraad Tallinna Pedagoogika Ülikoolist politoloogia alal, lisaks on Lubi kiitusega lõpetanud Tartu ülikooli majandusteaduskonna bakalaureuseastmes. Ta on ennast täiendanud Eesti Diplomaatide Koolis rahvusvaheliste suhete ja Euroopa integratsiooni kursusel ning Sussexi Ülikoolis Ühendkuningriigis Euroopa uuringute erialal.

Alates 1999. aastast on Viljar Lubi välisteenistuses. Ta on töötanud välisministeeriumi pressi- ja infoosakonnas, välismajanduse ja arengukoostöö osakonnas, Eesti saatkonnas Londonis, Euroopa Liidu osakonna üldasjade büroo direktorina ja Eesti suursaatkonna nõunikuna Washingtonis.

Alates 2011. aastast kuni Indiasse Eesti suursaadiku ametikohustusi täitma suundumiseni töötas Viljar Lubi samuti majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis, siis oli ta Euroopa Liidu ja rahvusvahelise koostöö osakonna juhataja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles