NAG tütarfirma sai lennuametilt tegevusloa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordic Aviation Groupi lennuk.
Nordic Aviation Groupi lennuk. Foto: Liis Treimann

Nordic Aviation Groupi (NAG) tütarfirma Regional Jet OÜ sai eile lennuametilt lennutegevusloa.

Luba võimaldab ettevõttel alustada ärilise lennutegevusega, teatas amet.

«See lennuluba tunnistab meid juriidiliselt lennuettevõtteks ja annab meile võimaluse tegeleda lennundusega,» ütles nii nAGi kui ka Regional Jeti juhatuse liige Jaan Tamm BNSile.

«Selleks, et üle maailma oma teenuseid pakkuda, selleks on veel oma protseduurika. Erinevad partnerid soovivad ka kindlasti omapoolseid auditeid ja kontrolle läbi viia, aga seda ei hakka ükski partner enne tegema, kui kohalik lennuamet ei ole kõige põhjalikumad protseduurid ja ülevaatused ära teinud. See on kõigi järgmiste sammude alus ja kõige tähtsam neist,» rääkis Tamm.

Tamme sõnul plaanib NAG mõned CRJ-700 tüüpi lennukid tuua üle enda opereerimise alla. «Kõiki lennukeid ei too, aga mõned toome,» ütles ta.

Tamm lisas, et ettevõte jätkab Adria müügikeskkonna kasutamist kuid lennukid hakkavad vaikselt kasutama Nordic Aviationi koode ja paiknema Eestis. «See on järk-järguline protsess. Mõned lennukid jäävad Adriasse kui see peaks osutuma mõistlikuks. See sõltub iga konkreetse liini ja teenuse eripärast.»

Detsembris asutatud Regional Jet OÜ sajaprotsendiline omanik on AS Nordic Aviation Group ja ettevõtte ainus juhatuse liige on ka NAGi juhatuse liikmena töötav Jaan Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles