Facebooki eesmärk: 15 aastaga 5 miljardi kasutajani (2)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Zuckerberg.
Mark Zuckerberg. Foto: SCANPIX

Facebooki tegevjuht ja kaasasutaja Mark Zuckerberg ütles ettevõtte 12. sünnipäevale pühendatud üritusel kõneledes, et 2030. aastaks peaks sotsiaalvõrgustiku igakuiste kasutajate arv ületama juba viie miljardi piiri, kirjutab The Verge.
 

ÜRO prognooside järgi on maailma rahvastik 15 aasta pärast kasvanud 8,5 miljardi inimeseni. See tähendab, et kui Zuckerbergi eesmärgid täituvad, oleks pea 60 protsenti inimkonnast Facebooki kasutajad.

Selleks, et nii võimsa näitajani jõuda, tuleb aga kõigepealt panustada interneti kiiremale levikule maailmas. Facebook ei seo sellel alal oma lootusi mitte ainult traditsiooniliste telekomiettevõtetega, vaid soovib omaenda mõned aastad tagasi tutvustatud Internet.org initsiatiiviga viia tasuta piiratud interneti kõikidesse tehnoloogiliselt mahajäänud piirkondadesse.

«Me tahame viia lõpule kõigi inimeste internetti viimise. Me teeme seda koostöös erinevate riikide valitsuste ja ettevõtetega,» ütles Zuckerberg.

Internet.orgi on samas tabanud mõned tagasilöögid. Näiteks Indias ja Egiptuses keelati selle vahendusel tasuta interneti pakkumine, kuna tegu on piiratud teenusega, mis ei ühti kohalike telekomiseaduste ning netineutraalsuse põhimõtetega.

Facebooki ei ole see aga heidutanud. Lisaks muudele lahendustele on ettevõte arendamas ka päikeseenergial töötavat drooni, mille abil läbi õhu internetti pakkuda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles