Nortali mõlemad asutajad said presidendilt teenetemärgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Taavi Kotka ja Kerstin Kõre
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Taavi Kotka ja Kerstin Kõre Foto: Presidendi kantselei

Nii Taavi Kotka kui Priit Alamäe, kes on mõlemad IT-ettevõtte Nortal (endine Webmedia) asutajad, said presidendilt teenetemärgi.

2013. aastal majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsleriks läinud Taavi Kotka tõdes, et kuigi tegu on suure tunnustusega, on see pigem tunnustus e-riigi arengule. 

Kotka ütles, et tegu on väga meeldiva asja ja suure tunnustusega ning küllap on tema tegemisi tähele pandud. «Ent Eestis on tuhandeid häid inimesi, kes midagi iga päev ära teevad,» ütles Kotka, kellele tuli see teenetemärk täiesti ootamatult. 2014. aastal valiti  Euroopa parimaks IT juhiks ning eelmise aasta lõpus 100 oluliseima IT juhi hulka maailmas.

Ta seostub eelkõige e-residentsusega, ent Kotka sõnul ei ole see rahalises mõttes kõige väärtuslikum projekt. «Oleme maksu- ja tolliametiga piiri pannud käibemaksupettustele,» sõnas ta, lisades, et riigile toob see igal aastal juurde rohkem kui 100 miljonit eurot ja medalit vääriksid hoopis nemad. 

Kotka nentis, et Eesti e-riigile on antud uus hingamine. «Kambakesi on see hästi välja tulnud,» ütles ta.  

Nortali juht Priit Alamäe jäi tunnustusest kõneledes samaväärt tagasihoidlikuks. «Ma ei tea, ilmselt olen andnud oma panuse, et IT-sektor areneks,» sõnas Alamäe võimalikuks põhjuseks.

Ta ütles, et põhjust tuleb siiski küsida nende käest, kes otsuse tegid. «Mina ei oska enda saba kergitada,» ütles ettevõtja.

Nortali projektide hulka kuuluvad näiteks TÜ Kliinikumi e-Patsient ning ettevõte võitis hiljuti ka Töötukassa tarkvarahanke. Klientide hulka kuuluvad ka Tallinna linn ning rida ameteid ja ministeeriume.  

2011. aastal valiti nad ka koos aasta ettevõtjaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles