Uudne teenus: saada oma pilt orbiidile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viienda Türi kevadfestivali teemaks on tähistaevas.
Viienda Türi kevadfestivali teemaks on tähistaevas. Foto: AFP / Scanpix

Ajal, kus turud on kaupadest ja teenustest üleküllastunud, peab uus teenus olema üsnagi erakordne, et laiemat tähelepanu pälvida. Võimalus saata oma pilt vaid 60 krooni eest igaveseks orbiidile seda kahtlemata on.

Ameeriklane Joe Latrell on asutanud firma «Photos To Space», kus «kosmoseteadlikud» kunded saavad soodsa tasu eest tõendid sellest, kuidas nende endi või armsamate pildid toimetatakse spetsiaalses konteineris 112 kilomeetri kõrgusele, mida võibki juba nimetada kosmoseks.

Sellisel kõrgusel jääb tavaline paberile prinditud foto tiirlema orbiidile, kirjutab aolnews.com. Pildid toimetatakse kosmosesse raketiga, mille lend kestab 15 minutit.

Tundub, et kosmoseteadlikud kliendid on üks tore uus sihtgrupp, kellele saab asju ja emotsioone müüa. Oleme me ju kõik kuulnud näiteks uudiseid ka taevakehadel maalapikesi müüvatest ettevõtjatest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles