Läti valitsus sõlmis airBalticu investoriga lepingu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
airBaltic.
airBaltic. Foto: Mihkel Maripuu

Täna allkirjastasid Läti valitsus ning Saksamaa ärimees Ralf-Dieter Montag-Girmes lepingu, mille kohaselt investeeritakse 132 miljoni euro suurune kapital Läti lennufirmasse airBaltic lennupargi uuendamiseks ning Horizon 2021 äriplaani täitmiseks.

 «Uut kapitali kasutatakse uude lennuparki investeerimiseks, selle asemel, et liisida ning see annab airBalticule eelise kulude poolelt ning täiustab ka reisijakogemust,» sõnas Transpordiministeeriumi riigisekretär Kaspars Ozoliņš pressiteates.

2015. aasta novembris andis Läti ministrite kabinet heakskiidu plaanile müüa 20 protsenti airBalticust Saksa investorile Ralf-Dieter Montag-Girmesile 52 miljoni euro eest ning nõustus ise omakorda investeerima 80 miljonit  lennufirmasse. Kokkuleppe kohaselt saab Saksa investor 20 protsenti lennufirma aktsiatest, samas kui ülejäänud osa jääb Läti valitsusele. Investeeringut ning airBalticu omakapitali suurenemist toetas Läti seim 3. detsembril 2015.

Seim nõustus sellise tehinguga tingimusel, et airBaltic ning selle tütarfirmad ei tohi osta, rentida ega muul moel kasutada varustust, mis on toodetud sõjaväe tööstuskompleksides või nendega seotud asutustes, mis on piiratud Euroopa liidu sanktsioonidega või rahvusvahelise kogukonna otsustega ning mis on Lätis ratifitseeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles