Norra Statoil sai mullu hiigelkahjumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statoil ASA logo.
Statoil ASA logo. Foto: NTB scanpix

Norra naftafirma Statoil sai mullu 37,3 miljardi norra krooni ehk 3,96 miljardi euro suuruse kahjumi. Aasta varem oli ettevõtte kasum 22 miljardit norra krooni ehk praeguses vääringus 2,32 miljardit eurot. 

Statoili tulud vähenesid oodatust enam – prognoositud 117,82 miljardi norra krooni asemel oli tegelikuks numbriks 109,2 miljardit norra krooni.

Statoil on heas positsioonis, et naftahinna tõusust teenima hakata, ütles Statoili tegevjuht Eldar Sætre, kes sai ametisse vahetult enne naftahinna langust.

Naftafirma teatas, et kiirendab oma kärpeprogrammi ning vähendab investeeringuid. Kärpeprogrammi eesmärgiks on vähendada tasuvuspunkti 70 dollarilt barrel 41 dollarile juba tänavu. 80 protsendil projektidest, mis on töös aastal 2022, on tasuvuspiir alla 50 dollari barrelist.

Dividendid hoiab Statoil samal tasemel – 0,221 dollarit aktsia kohta. Küll aga pakub ettevõte aktsionäridele võimalust saada dividende neli korda aastas.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles