Google´i otsinguäri juht läheb erru

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google´i otsinguäri juht Amit Singhal läheb erru
Google´i otsinguäri juht Amit Singhal läheb erru Foto: SCANPIX

Tehnoloogiaettevõtte Alphabet Google´i otsinguäri pikaaegne juht Amit Singhal teatas, et lahkub kuu lõpus oma ametikohalt, kirjutab Reuters.

Viimased 15 aastat Google´ids veetnud Singhali asendab ettevõtte tehisintellekti äriüksuse juht John Giannandrea.

Singhal ja tema meeskond arendasid välja Google´i tänapäevased otsingualgoritmid, näiteks otsustavad just tema juhtimisel välja arendatud lahendused, milliseid tulemusi tuleks otsisõna sissetrükkijale esimeses järjekorras kuvada.

Giannandrea liitus Google´iga 2010. aastal, mil tema ettevõte MetaWeb Technologies internetifirma poolt üles osteti. Peale seda on ta vastutanud tehisintellekti lahenduste Google´i toodetesse integreerimise eest.

«Tehisintellekti roll muutub Google´i valduses olevast andmemerest vajalike teadmiste välja õngitsemisel üha suuremaks, eriti videote, kõne ja kirja mustrite ära tundmise ja klassifitseerimise puhul,» kommenteeris konsultatsioonifirma Bernstein Research analüütik Carlos Kirjner. «Muidugi on tehisintellekti spetsialist selleks (internetiotsingu uueks juhiks, toim) parim valik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles