Venemaa keelab alla 74-kroonise konjaki müügi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konjak.
Konjak. Foto: SCANPIX.

Uue aasta algusest hakkab Venemaal kehtima uus kord, mille kohaselt ei tohi müüa konjakit, mille pooleliitrine pudel maksab vähem kui 193 rubla ehk 74 krooni .

Määruse kohaselt võib tootjate väljamüügihind kauplustele olla kõige vähem 152 rubla (58,2 krooni), vahendab Lenta.ru. Välismaalt sissetoodava pooleliitrise konjakipudeli hind kauplusele peab olema vähemalt 167 rubla.

Venemaa alkoholiregulaatori kava konjakile miinimumhind kehtestada tuli avalikuks oktoobris. Siis ei olnud täpsed hinnad teada ning räägiti vahemikust 190-210 rubla.

Varem on miinimumhind kehtestatud viinale ning teistele enam kui 28-kraadilistele alkohoolsetele jookidele. Sammu eesmärk on salakaubaga võitlemine.

Eelmisel aastal müüdi Venemaal 11,2 miljonit dekaliitrit konjakit. Sellest enamus (8,1 miljonit dekaliitrit) oli kohalike firmade toodang.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles