Eesti IT-firma sihib miljardilist käivet

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvuti..
Arvuti.. Foto: Caro / Scanpix.

Kahekümnesse Euroopa riiki laienenud MarkIT juhi Andres Agasilla sõnul sihib firma 2015. aasta käibeks praeguse 400 miljoni asemel 1,1 miljardit krooni.

Ettevõte toode on veebipõhine tarkvara, millega ettevõte saab osta elektroonselt kaupa otse regiooni suurematelt hulgimüüjatelt ning näha reaalajas kõikide Eesti hulgimüüjate laoseisu ja hinda.

«Meil on kümme riiki, kus oleme oma kontoriga kohal, kus meil on country manager ja omad müügimehed. Lisaks on veel kümme riiki, et pakkuda üleeuroopalist katust rahvusvahelistele firmadele. Neis riikides on oma tütarfirma, kõik töötab ja teenus on sama. Ainuke vahe on selles, et pole investeerinud kohalikku müügikontorisse ja teenindame klienti Tallinnast,» rääkis Agasild ajakirjale HEI.

Firmajuhi sõnul maksab iga riigi ülespanek sada tuhat eurot aastas ja läheb kolm aastat, enne kui kasumisse jõuab. «Kahtekümmet riiki korraga ei tee. Tegime esimesed kümme ära ja sellel aastal jätkame. Lõppeesmärk on, et meil oleks kõigis 21 riigis oma kontor: viis kuni kaheksa inimest ja iga riik teeks umbes miljon eurot inimese kohta käivet.»

Firma möödunud aasta käive oli 302 miljonit krooni ning kahjum 8,2 miljonit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles