OECD: Euroliit peab sõnakuulmatute hädasolijate abi lõpetama

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD)peasekretär Angel Gurria.
Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD)peasekretär Angel Gurria. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit peab pikaajalise finantsabi andmisel kehtestama riigile konkreetsed eesmärgid ning juhul, kui neid ei täideta, toetuse lõpetama, teatas Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsioon (OECD).

«Finantskriisi juhtimiseks peab olema usaldusväärne süsteem,» vahendab Bloomberg OECD värsket raportit. «Ajutine likviidsusabi peab olema seotud kindlate tingimustega. Kui neid tingimusi ei täideta, tuleb finantsabi lõpetada,» seisab analüüsis.

OECD hoiatas, et mõnede eelarvepuudujäägiga tõsiselt hädas oleva eurotsooni riikide jaoks saab majandusliku tasakaalu saavutamine olema tõsiselt raske.  Jätkusuutliku majanduskasvu tagamiseks võivad vajalikuks osutuda ka palgakärped. «Palkade ja hindade langus ei saa välistada,» märgib OECD. «Puudujäägiga riikidel aitavad reformid tootlikkust kasvatada ja kulud tasakaalu viia. Ülejäägiga maades aitaksid struktuursed muutused sisenõudlust tugevdada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles