Yahoo kirjutas 4,5 miljardit dollarit korstnasse

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yahoo tegevjuht Marissa Mayer.
Yahoo tegevjuht Marissa Mayer. Foto: HANDOUT/REUTERS

Raskustes internetifirma Yahoo! teatas, et koondab 15 protsenti töötajatest ning kannab maha kokku 4,5 miljardit dollarit, kirjutab Reuters.

Yahoo teatas, et eelmise kalendriaasta neljandas kvartalis kahanes käive aasta varasemaga võrreldes 15 protsenti miljardile dollarile. Kahjumiks oli 4,43 miljardit dollarit, mille põhjustas kokku 4,5 miljardi dollari maha kandmine. Sellest 3,3 miljardit dollarit kanti maha enne 2012. aastat ehk enne  praeguse tegevjuhi Marissa Mayeri ametisse astumist ostetud ettevõtete väärtusest. Samas oli Yahoo! sunnitud maha kandma ka 230 miljonit dollarit blogikeskkonna Tumblr väärtusest, mille 1,1 miljardi dollari suuruse ostu kiitis heaks just Mayer.

Ettevõte plaanib koondada käesoleva aasta lõpuks 15 protsenti töötajatest ning sulgeda viis rahvusvahelist kontorit. Lisaks loodetakse varade müügi abil teenida 1-3 miljardit dollarit.

Aktsionäride surve alla sattunud tegevjuht Marissa Mayer vihjas tulemuste avalikustamisel, et ettevõte võib sobiva pakkumise puhul maha müüa oma internetiärid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles