Viis nippi ideaalse kodukontori loomiseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodukontor.
Kodukontor. Foto: PantherMedia

Kodust töötamine on tänapäeval muutunud üha tavalisemaks nähtuseks. Entrepreneur.com annab nõu, kuidas luua endale mugav ning töötegemiseks kõige sobivam kodukontor.

Eralda kontoriala magamisalast

Mitmete uuringute järgi vastavad pea pooled kodust töötajad meilidele voodis pikutades. Harvard Medical Schooli professori Charles Czeisleri sõnul mõjub see aga unele, rühile ja üldisele tervisele kahjulikult. Nutitelefonid ja tahvelarvutid on loonud maailma, kus inimesed on üksteisega pidevalt ühendatud, kuid oluline on jätta endale privaatne ala puhkamiseks, kus kõik sellised seadmed on väljalülitatud.

Vali õige mööbel

Sa hakkad oma kontoritoolil veetma pikki tunde, seetõttu ei tohiks rahulduda lihtsalt suvalise soodsa mööblitükiga, vaid otsida endale sobivaim variant, isegi kui see läheb veidi rohkem maksma. Hea oleks, kui seda oleks võimalik enda keha järgi reguleerida. Samuti tuleks läbi mõelda töölaua ostmine. Sa ei taha osta lauda, kuhu mahub ainult sülearvuti ja laualamp ning paari kuu pärast avastada, et tegelikult pead sa sinna mahutama veel kolm monitori.

Katseta valgusega

Mõnedele inimestele meeldib töötada akende all, mõned suudavad keskenduda aga ainult hämaras ruumis. Igal juhul on valgusel töötaja produktiivsusele selge mõju. Mõistlik on katsetada erinevate valgusallikatega, et leida enda jaoks sobivaim variant.

Hoia tööala korras

Mida korrastatum on su kontor, seda korrastatum on ka su mõistus. Kui sul on töötamiseks pinda väga vähe, ehita oma kontor üles vertikaalselt - näiteks seinariiulite või -kappide abil. Eemalda laualt kõik asjad, mida sul igapäevaselt vaja ei lähe. Samuti on mõistlik investeerida juhtmevabadesse seadmetesse - see võib lisaks ruumi kokku hoidmisele ära hoida ka mitmete stressirikaste momentide tekke.

Katseta taustamuusikaga

Kõigil inimestel on erinevad tööharjumused. Samal ajal kui mõned soovivad keskendumiseks täielikku vaikust, aitab teistel fokusseeritult tööd teha vaikne taustamuusika. Katseta ning leia endale sobivaim lahendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles