Finantsinspektsioon võitis kohtus rahapesus süüdistatud firmat

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finantsinspektsiooni juhatuse esimees Kilvar Kessler.
Finantsinspektsiooni juhatuse esimees Kilvar Kessler. Foto: Peeter Langovits

Tallinna ringkonnakohus ei rahuldanud jaanuari lõpus tehtud otsusega aktsiaseltsi Ateka Resource apellatsioonkaebust finantsinspektsiooni otsuse kohta mitte väljastada ettevõttele makseasutuse tegevusluba. Ateka Resource'i on süüdistatud rahapesus, kuid õigeks mõistetud.

Finantsinspektsioon keeldus 2014. aasta detsembris aktsiaseltsile Ateka Resource makseasutuse tegevusluba andmast, kuivõrd ettevõttel oli makseasutusena järjepidevaks tegutsemiseks vajaka raha ja kogemust, teatas inspektsioon. Samuti ei pidanud inspektsioon Ateka Resource'i juhatuse liikme Anton Geri ning nõukogu liikmete Sergei Kirillovi ja Sergei Golubajevi ärialast reputatsiooni laitmatuks.

Seda inspektsiooni teatel vaatamata asjaolule, et isikud olid varasemalt mõistetud kriminaalmenetluses õigeks kuritegeliku ühenduse organiseerimises, rahapesus, raamatupidamise kohustuse rikkumises, tegevusloata ja keelatud majandustegevusega tegelemises.

«Meie arvates ei peaks saama Eesti reguleeritud finantsturule isikud, kelle varasemad tegevused ei ole ausad ega usaldusväärsed ning kelle varasem majandustegevus on põhjendatult kahtlusi tekitav,» ütles finantsinspektsiooni juhatuse esimees Kilvar Kessler. «Töötame inspektsioonis igapäevaselt selle nimel, et meie finantssektor oleks usaldusväärne.»

Ateka Resource'l on õigus otsus riigikohtusse kaevata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles