Prügivedu võib järgmisest aastast kallimaks minna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügivedu
Prügivedu Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Kuna saastetasu määrad on eelmise aastaga võrreldes viiendiku võrra kasvanud ja kütus on viimastel kuudel kallimaks läinud, plaanivad prügiveofirmad hinnatõusu.

Adelan Prügiveod juht Aivar Krabi sõnul on hinnatõusutaotlused kohalikele omavalitsustele esitatud.«Plaanitav hinnatõus on 4-10 protsenti olenevalt piirkonnast. Võrreldes eelmise aastaga on saastetasu määr tõusnud 20 protsenti. Tarbijahinna indeksit vaadates on ka hinnad üldiselt tõusnud. Kui majandusel hakkab paremini minema, siis on surve tõsta ka palku. Need on kõik väiksed komponendid, aga kokku on neil suur mõju,» sõnas Krabi.

Krabi sõnul plaaniti hindu tõsta juba uuest aastast, aga see ilmselt ei õnnestu. Rae vallaga on olemas põhimõtteline kokkulepe tõsta hindu esimesest veebruarist, kuid Tallinn ei ole uutele hindadele nõusolekut andnud.

Kui omavalitsus hinnatõusuga nõus ei ole, siis Adelan selle pärast veel teenuse pakkumisest ei loobu. «Soovime pakkuda head teenust mõistliku hinna eest, aga praegu on prügiveoteenuste hinnad suure konkurentsi tõttu ebamõistlikult madalad,» arvas Krabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles