AirBalticu välisinvestor ripub tänaseni õhus

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AirBalticu lennuk
AirBalticu lennuk Foto: Sander Ilvest

Läti rahvusliku lennufirma airBalticu investori otsimiseks võidakse tööle rakendada Läti Investeeringu- ja Arenguagentuur (LIAA).

Juba käesoleva nädala jooksul kohtuvad Läti sideministeeriumi, LIAA ja airBalticu esindajad, kirjutab Dienas Bizness.

LIAA direktori Andris Ozolsi sõnutsi on agentuuri võimalused riikliku organisatsioonina ja tänu 21 välisesindusele suured. Samas tunnistas ta, et  lennunduse vallas LIAA ekspert ei ole ning nende pingutused airBalticule investor leida ei pruugi palju vilja kanda.

«Võibolla isegi mitte mingit [vilja],» täpsustas Ozols.

Varasemate teadete kohaselt võttis Läti valitsus mullu detsembris vastu otsuse toetada konsultatsioonifirma Prudentia poolt leitud investori, sakslasest ettevõtja Ralf-Dieter Montag-Girmesi kandidatuuri, kes süstiks lennufirmasse 52 miljonit eurot lisaks Läti riigi 80 miljonile eurole.

Kokkupandud 123 miljonit eurot võimaldaksid viia ellu airBalticu äriplaani ning uuendada lennukiparki.

Paraku pole lepingul Montag-Girmesiga tänaseni allkirju. Läti sideministeerium on airBalticu antsionärina küll juba alates detsembrist valmis dokumentidele alla kirjutama, kuid potentsiaalne investor pole ikka veel teatanud, millal tema omalt poolt selleks valmis on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles