Aasta ettevõtja Jevgeni Kabanov: terve mõistus päästab Eesti

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Kabanov sõnul ei tohi Eestis jääda lootma vanale majandusele: edu võib meile tuua ainult uute tehnoloogiate valdkond.
Jevgeni Kabanov sõnul ei tohi Eestis jääda lootma vanale majandusele: edu võib meile tuua ainult uute tehnoloogiate valdkond. Foto: Mihkel Maripuu

Mullu Eesti aasta ettevõtjaks kuulutatud «Lasnamäe poiss» Jevgeni Kabanov leiab, et vaid kõrgtehnoloogia on majandusvaldkond, milles Eesti võib suureks saada – millekski enamaks pole meil ressursse.

Tema loodud ettevõte Zeroturnaround on investorite abiga kaasanud ligi 13,5 miljonit eurot ning on sellega idufirmade TOPis kõrgel viiendal kohal, ettevõtte kontorid asuvad Tallinnas, Tartus, Bostonis, Prahas. Ettevõte sai alguse - nagu tihti juhtub - ühe lihtsa töötaja suurele murele lahenduse leidmisest ning selgus, et see pakkus leevendust miljonitele planeedi elanikele.

«Lasnamäe poiss» Jevgeni Kabanov kirjeldas intervjuus Postimehele oma eluteed, mõtteid ja soovitusi alustavatele ettevõtetele ning leidis muu seas, et vaid kõrgtehnoloogia on majandusvaldkond, milles nii väike riik kui Eesti võib suureks saada – millekski enamaks pole meil lihtsalt ressursse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles