Oksjonivõitja ostis võimsa sportauto kuuekordse letihinnaga

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Acura NSX
Acura NSX Foto: SCANPIX

Esimene müüki jõudev 2017. aasta Acura (Honda) NSX superauto leidis heategevuslikul oksjonil uue omaniku 1,2 miljoni dollari eest. Müügisalongis hakkab täisvarustuses auto maksma aga vaid 207 500 dollarit, kirjutab Car and Driver.

Populaarsete sportautode turule jõudmise eel on mitmetel tootjatel traditsiooniks müüa esimene müüki jõudev sõiduk maha heategevuslikul oksjonil. Honda (mis USAs müüb sportautosid Acura nime all) otsustas uue NSXi puhul jätkata sama tava. Arizonas toimunud oksjoni käigus tõusis auto hind 1,2 miljoni dollarini, mis on veidi vähem kui miljon dollarit rohkem kui number, mida huvilistel on võimalik tulevikus näha autosalongides NSXi müügilipikutel. Nimelt hakkab täisvarustuses NSX maksma 207 500 dollarit, baashinnaks on sportautol 157 800 dollarit.

Honda sõnul loodi oksjonil ka rekord - tegu olevat kõige kõrgema summaga, mis on kunagi ühegi esimese seerianumbriga auto eest ametlikus võidupakkumises välja käidud.

Võitjaks oli Hendrick Motorsportsi ja Hendrick Automotive Groupi omanik Rick Hendrick, kelle jaoks ehitab Honda tema soovidele vastava versiooni NSXist. Oksjonil kogutud 1,2 miljonit dollarit jagatakse kahe lastega seotud heategevusorganisatsiooni Pediatric Brain Tumor Foundation ning Camp Southern Ground vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles