Allan Martinson pakiveoroboti testidest: intsidente on 0 protsenti

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starship
Starship Foto: Starship

Eesti-Briti start-up ettevõtte Starship Technologies loodud pakiveorobot on tänaseks läbinud sadade kilomeetrite jagu testsõite ja kohanud oma teel tuhandeid möödujaid ning seni on kõik möödunud vahejuhtumiteta.

«Staship on läbimas isejuhtivate tehnoloogiate üht kõige põhjalikematest maailma testprogrammidest. Seni on tehtud 740 kilomeetrit sõite avalikel kõnniteedel ja selle käigus on robotid kohanud 12 000 inimest,» kirjutas ettevõtte ärijuht Allan Martinson oma Facebooki ajajoonel.

Kõige üllatavam on Martinsoni sõnul see, et enamik inimestest ei pööra pakirobotile mingisugust tähelepanu. «Kõik ülejäänud on valdavalt meelestatud positiivselt. Intsidente on 0 protsenti,» kirjutas Martinson.

Statistika kohaselt kohtas pakirobot keskmiselt 23 inimest ning kaks suhtlemisakti igal kilomeetril. 95 protsenti inimestest olid uudishimulikud ning 79 protsenti olid robotit nähes rõõmsad. Inimesed arvasid muu seas, et pakiveoroboti kõrval on tegemist prügi- või pommirobotiga, tänavapuhastusmasinaga ja külmkapiga.

Starship Technologies on eestlaste loodud Briti ettevõte, mille arendustöid tehakse Eestis, peakontor asub Suubritannias ja disainiga tegeletakse Soomes. Ettevõtte ideeks on luua robot, mis toimetaks mööda kõnniteid pakke lõpptarbijateni ja täidaks senisest kiiremini, keskkonnasäästlikumalt ja odavamal nn viimase miili ülesannet.

Starship is going through one of the most extensive testing programs of self-driving technologies worldwide. 740 km /...

Posted by Allan Martinson on Monday, February 1, 2016
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles