USA firmad istuvad 1,93 triljoni dollari otsas

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dollarid.
Dollarid. Foto: jupiterimages.com

Selle asemel, et investeerida uutesse tehastesse või palgata juurde töölisi, eelistavad Ühendriikide firmad oma raha hoida – septembri lõpu seisuga istusid nad 1,93 triljoni dollari sularaha ja muu likviidse vara otsas.

USA Föderaalreservi neljapäeval avalikustatud andmete põhjal moodustas see firmade koguvarast 7,4 protsenti, mis on suurim osa alates 1959. aastast, kirjutab Wall Street Journal.

Raha kogumine näitab, et firmad on endiselt ettevaatlikud ega taha uisapäisa laienemisse investeerida. Majanduse paranemine on endiselt vaevarikas ja aeglane ning kõrge tööpuudus on vähendanud leibkondade võimet kulutada.

Negatiivne pool firmade jaoks on see, et madalate intressimäärade tõttu ei kogu nad vabalt seisvalt rahalt erilist tulu. Samas näitab see ka, et ettevõtted ei näe häid kohti, kuhu raha paigutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles