Vene pool lubas asuda kaotama piirijärjekordi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Tööandjate Keskliidu ning Venemaa Töösturite ja Ettevõtjate Liidu (RSPP) kohtumine augustis Tallinnas. Paremal RSPP president Aleksandr Shohhin, keskel Enn Veskimägi.
Eesti Tööandjate Keskliidu ning Venemaa Töösturite ja Ettevõtjate Liidu (RSPP) kohtumine augustis Tallinnas. Paremal RSPP president Aleksandr Shohhin, keskel Enn Veskimägi. Foto: Toomas Huik.

Eesti tööandjad osalesid Euroopa Liidu ja Vene töösturite tippkohtumisel, kus idanaabri esindajad lubasid asuda kaotama piirijärjekordi.


Euroopa Liidu ja Venemaa tippkohtumise – kus Venemaa sai rohelise tee liitumiseks WTO-ga – raames toimus ka Euroopa keskse ettevõtlusorganisatsiooni  Businesseurope  ja Venemaa suurtöösturite nõupidamine.

Ümarlauale oli Euroopa organisatsiooni esindajana kutsutud ka Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esimees Enn Veskimägi.

«Vene ettevõtjad tundsid elavat huvi majandussuhete parandamise vastu Euroopa Liiduga, sealhulgas Eestiga. Päevakorras oli eelkõige viisavabaduse laiendamine Vene Föderatsiooni kodanikele,» märkis Enn Veskimägi.

Eestit puudutavatest küsimustest tõstatas Veskimägi ümarlaual piirijärjekordade kaotamisega seotud probleemistiku.

«Sain kinnituse nii Anatoli Tšubaisilt (riikliku nanotehnoloogiafirma Rosnanoteh peadirektor – toim.) kui ka Venemaa Töösturite ja Ettevõtjate Liidu presidendilt Aleksandr Šohhinilt, et Vene pool alustab tõsiseid jõupingutusi, et tõhustada piiripunktide tööd ning kaotada piirijärjekorrad nii Eesti kui ka Soome ja Venemaa ühistelt piiriületuskohtadelt,» ütles Veskimägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles