Euro ja krooni paralleelkäibe ajal aitab kaupmeest tagastusraha kalkulaator

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Uue aasta kahel esimesel nädalal aitab sularahas arveldavaid klienditeenindajaid tagastusraha kalkulaator, mis on internetis kõigile tasuta kasutamiseks, teatas AS Webmedia.


Alates 1. jaanuarist 2011 kehtib kahenädalane paralleelkäibe periood, mil euro ja kroon on sularahas võrdväärsed maksevahendid.

Kaupmeestele tekitab see olukorra, kus klient võib arve tasumisel osa summast maksta ühes ja osa teises vääringus.

Samuti on võimalik, et näiteks kliendi soovil või muu võimaluse puudumisel tuleb tagastusraha anda hoopis kroonides. Eurokalkulaatoriga on vajalikke arvutusi väga kohmakas teha ning appi tuleks võtta paber ja pliiats.

«Kuuldes, et meie klientidel on selline probleem, oli selge, et see küsimus puudutab palju laiemat ringi ettevõtteid,» ütles Webmedia juhatuse esimees Taavi Kotka.

«Kuna tegu on hästi lihtsa rakendusega, siis parem juba lahendada korraga kõigi klienditeenindajate mure kui palju kroone ja eurosid tuleb vastu võtta ja palju pärast tagasi on anda vaja.»

Tagastusraha kalkulaator asub aadressil kalkulaator.webmedia.ee ning selle kasutamine on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles