Riigikogu võttis vastu järgmise aasta eelarve

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Riigikogus toimus täna 2011. aasta riigieelarve lõpphääletus, järgmise aasta eelarve võeti vastu 55 poolt- ja 32 vastuhäälega.


Sellega võttis riigikogu vastu Eesti esimese nn euroeelarve.

Rahandusministeeriumi teatel kasvavad 2011. aasta riigieelarve konsolideerimata kulud võrreldes tänavusega viis protsenti 94 miljardi krooni ehk kuue miljardi euroni.

Oodatavad tulud suurenevad 2,1 protsendi võrra 89,2 miljardi krooni ehk 5,7 miljardi euroni. Järgmise aasta valitsussektori eeldatav tekkepõhine eelarvepuudujääk on 1,6 protsenti SKT-st.

Võrreldes eelarvestrateegias seatud sihile kahanes puudujääk 0,4 protsendipunkti võrra. Ülejääki on plaanis jõuda 2013. aastaks, et võimalikult kiiresti hakata taas kasvatama kriisi ajal kahanenud reserve.

Tulude üldmahu kasvu peamised allikad on ülemäärase saastekvoodi müügitulu ja eurotoetused. Prognoosi järgi on oodata tulude kasvu maksutulude arvelt. Tuludest 74,4 protsenti moodustavad maksulised ning 25,6 protsenti mittemaksulised.

Riigikogus heaks kiidetud muudatusettepanekutega suurenes eelarve kulude kogumaht umbes 150 miljoni krooni võrra.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles