Venemaa: WTOga liitumine on reaalne 2011. aasta esimesel poolel

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene majandusminister Elvira Nabiullina
Vene majandusminister Elvira Nabiullina Foto: SCANPIX

Vene majandusministri Elvira Nabiullina arvates võib Venemaast saada Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTO) liige järgmise aasta esimesel poolel.

Euroopa Liit ja Venemaa leppisid eile kokku korra osas, kuidas lahendatakse osapoolte vahelisi vaidlusaluseid küsimusi, vahendas Bloomberg. Nabiullina ja ELi kaubandusvolinik Karel De Gucht allkirjastasid leppe, mis puudutab võtmeküsimuste lahendamist.

Venemaa nõustus alandama Euroopa Liidu ja Vene suhteid teravdanud puidu eksporditolle.

Nabiullina sõnul peaks nn mitmepoolsed piiriküsimused, põllumajandustoetused, lihaimport ja Venemaa tolliliit Kasahstani ning Valgevenega saama lahendatud juuni lõpuks.

«Kui me teeme kõvasti tööd, siis on see reaalne,» rääkis minister eile Brüsselis. «Suur osa tööstustest saab sellest kokkuvõttes kasu. Näiteks terasetööstus võidab, kuna ta pääseb ELi turule impordikvoote arvestamata.»

Venemaa on suurim väljaspool WTOd olev majandus. Suurriik on püüdnud saada organisatsiooni liikmeks 1993. aasta juunist saadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles