Pevkur: vahet tuleb teha uutel ja uuesti registreeritud töötutel

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on kooskõlastusele saadetud eelnõu kõrgem siht tervishoiuteenuste kvaliteedi tugevdamine.
Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on kooskõlastusele saadetud eelnõu kõrgem siht tervishoiuteenuste kvaliteedi tugevdamine. Foto: Toomas Huik.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles täna riigikogu infotunnis, et töötukassa statistika, mille kohaselt lisandub iga nädal 1600-1800 registreeritud töötut, ei kajasta pelgalt uusi töötuid.


«Tegemist on uuesti registreeritud töötutega, mitte uute registreeritud töötutega. Jah, nende hulgas on ka varem tööl olnuid, aga nad kindlasti kõik ei ole varem tööl olnud,» märkis Pevkur.

Ta lisas, et neid inimesi, kes on eelmisest töökohast koondatud või kes on vabatahtlikult töölt ära läinud, võib käsitleda uute registreeritud töötutena.

Enamik olevat ministri sõnul aga neid, kes on uuesti end töötuna registreerinud, ehk kes on töötukassast mingil põhjusel registrist välja läinud ja mingil hetkel end uuesti arvele võtnud.

«Mis puudutab töötuse üldist seisu, siis minu arust on ikkagi märkimisväärselt paremaks läinud ja läheb järjest paremaks. Eesti majandus läheb paremaks, uusi töökohti lisandus kolmandas kvartalis juba 28 000,» lisas Pevkur.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles