Nasva laevaehitaja rajab tuulikule oma elektriliini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliin.
Elektriliin. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Baltic Workboats AS rajab tehase stabiilse elektrienergiaga varustamise tagamiseks ligi 11 kilomeetri pikkuse 10 kV elektriliini Nasvalt Sikassaare alajaamani, millega ühendatakse ka tehase juurde püstitatav elektrituulik.

Baltic Workboats AS ostis sügisel vendade Sõnajalgade elektriprojekti, mille raames paigaldatakse esialgu üks tuulegeneraator ettevõtte kai otsa, hiljem vajadusel ka teine, kirjutas Meie Maa.

«Kuna Sõnajalgadel on varasemast ajast liitumispunkt Sikassaarde tellitud ja nad müüsid selle projekti laevaehitajatele, jääb rajatav maa-alune 10 kV elektriliin Baltic Workboatsi omandisse,» kinnitas Eesti Energia Jaotusvõrgu AS võrguarengu projektijuht Tarmo Prei.

Lisas veel, et nende firmale on sellest nii palju kasu, et kõik kooskõlastused ajasid Sõnajalad ette ära ka tulevase Eesti Energia liini rekonstrueerimiseks.

Baltic Workboatsi juhatuse liige Margus Vanaselja selgitas, et kuna nemad ostsid Sõnajalgadelt n-ö võtmed-kätte-projekti, rajavad Sõnajalad nii tuuliku kui elektriliini ise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles