Bauhof ostis Ehitusmarketi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitsumaterjalide müüja Bauhof.
Ehitsumaterjalide müüja Bauhof. Foto: Margus Ansu.

Ehituskaupluste jaekett Bauhof ostis eile Ehitusmarketi kaubamärgi all tegutseva ehitusmaterjalide müüja Devest ASi.

Bauhof ja Devest ASi omanik Harju KEK vormistasid Ehitusmarketi ostu-müügi tehinguks tänavu oktoobris kavatsuste protokolli. Tehingule andis heakskiidu konkurentsiamet.

Bauhofi juhatuse liikme Jaanus Vihandi sõnul on Eesti ehituskaubandusturul praegu toimumas samad arengud, mis toidukaupluste osas kuus-seitse aastat tagasi, kui turg korrastus ja suured jaeketid asusid laienema.

Devest lõpetas möödunud aasta 3,4 miljoni kroonise kahjumiga. Firma käive langes 2008. aastaga võrreldes üle 30 protsendi. Firmal oli möödunud aasta lõpu seisuga 19 miljonit krooni jaotamata kasumit.

Ehitus Service ise jäi aga lausa 63,3 miljoni krooniga kahjumisse. Firma käive tõusis 0,61 protsendi võrra 1,1 miljardi kroonini.

Devestile kuulunud Ehitusmarketi kauplused Laagris ja Keilas viiakse vastavusse Bauhofi kontseptsiooniga ning jätkavad tegevust Bauhofi kaubamärgi all. Tabasalu ja Aruküla kauplustes praegu suuri muudatusi ette ei võeta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles