Riigieelarve paisus muudatuste tõttu 150 miljoni võrra

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusminister Juhan Parts Väinamere Liinid OÜ parvlaeval.
Majandusminister Juhan Parts Väinamere Liinid OÜ parvlaeval. Foto: Mihkel Maripuu

Riigieelarve maht kasvab kolmandaks lugemiseks esitatud muudatusettepanekute tulemusel kokku ligi 150 miljoni krooni võrra.

Muudatuste kohaselt antakse näiteks Vjatšeslav Leedo firmale Väinamere Liinid 28,3 miljonit krooni. Ettepanekut toetas Reformierakond ja IRL.

Samuti otsustas komisjon suurendada 20 miljoni krooni võrra sihtotstarbelisi eraldisi majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile rongi- ja bussiliinide täiendavaks doteerimiseks

Muuhulgas suurendatakse ERSO tegevuskulusid 5 miljoni krooni, Rahvusooper Estonia eelarvet 7 miljoni krooni ja Teater Vanemuine tegevuskulusid 5 miljoni krooni võrra. Eesti Olümpiakomiteele eraldatakse täiendavalt 13,5 miljonit krooni olümpia ettevalmistamiseks ja Eesti Rahvusringhäälingule 15 miljonit krooni uue maja projekteerimistööde lõpetamiseks.

Õiguskantsleri büroole eraldatakse 6 miljonit krooni laste ombudsmani ja kohalike omavalitsuste kontrolli üksuse loomise kuludeks ja Tallinna Inglise Kolledžile 10 miljoni krooni rahvusvahelise hariduse programmi läbiviimiseks.

Komisjon toetas ka Erakond Eestimaa rohelised esitatud muudatusettepanekuid, mis valdavalt puudutavad eraldisi erinevatele sihtasutustele ja mittetulundusühingutele orienteeruvalt 16 miljoni krooni ulatuses.

Ka algatas rahanduskomisjon Ester Tuiksoo ettepanekul muudatuse 700 000 krooni eraldamiseks Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja Eesti Toidu projektile ja Mai Treiali ettepanekul muudatuse 800 000 krooni eraldamiseks MTÜ Jõgevamaa Kodukandi Ühendusele.

Eelnõu kolmas lugemine ja lõpphääletus on Riigikogu täiskogus 8. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles