RMK prognoosib järgmiseks aastaks kasumi kahekordistumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK 2011. aasta kasumiks kavandatakse 423 miljonit krooni
RMK 2011. aasta kasumiks kavandatakse 423 miljonit krooni Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigimetsa Majandamise Keskuse nõukogu kinnitas 2011. aasta eelarve, mille kohaselt plaanitav kasum suureneb järgmisel aastal tänavusega võrreldes kaks korda, 423 miljoni kroonini.

Keskuse käive ületab tuleval aastal prognoosi kohaselt 2 miljardit krooni.

Võrreldes selle aasta eelarvega kasvavad RMK tulud 2011. aastal 20 protsendi võrra. «Kuna oleme jõudnud riigimetsa raiete osas optimaalsele tasemele, raiemaht järgmisel aastal oluliselt ei kasva,» selgitas RMK juhatuse esimees Aigar Kallas.

«Tulude suurenemise allikaks on seetõttu eelkõige puidu hind, mida prognoosime 2011. aastal tänavusest 16 protsendi võrra kõrgemana. Suur osa prognoositavast hinnatõusust on selle aasta jooksul järk-järgult juba aset leidnud, järgmisel aastal näeme veel kasvuvõimalusi vähekvaliteetsete metsamaterjalide osas,» lisas Kallas.

Sellega seoses suurendab RMK 2011. aastal hooldus- ja valgustusraiete mahtu, hooldab rohkem trasse ja teeääri ning koristab raielankidelt varasemast ajast sinna maha jäänud puude oksad ja ladvad.

Metsahooldustööde mahu suurenemisega kasvavad ka kulud, seda tänavuse aastaga võrreldes 8 protsendi võrra. Oluliseks kulusid suurendavaks teguriks on ka kiiresti kasvanud konkurents tööjõuturul. «Vaba tööjõu leidmine on jälle saanud takistuseks ja nii ei jõua me lõpuni ka kõigi tänavuseks aastaks kavandatud töödega,» sõnas Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles