Masu langetas alkoholi läbimüüki tax free poodides kümnendiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johnnie Walkeri viskid
Johnnie Walkeri viskid Foto: SCANPIX

Kuna reisijate arv lennujaamades ja sadamates on vähenenud, läheb reisikohtade alkopoodides müügiks ka vähem alkoholi. Mullu langes enim Ballantine`s viski läbimüük (-27%).

Rahvusvahelise monitooringu (International Wine and Spirit Research, ehk IWSR) järgi kuuluvad suurimate langejate hulka 2009. aastal võrreldes 2008. aastaga ka Absolut viin (-20,3%), Finlandia viin (-20%) ja Jim Beam viski (-17,6%).

Soliidse edumaaga läbimüügi arvestuses on populaarseim alkohol tax free kauplustes Johnnie Walker viski (13,5 miljonit liitrit), kirjutab taloussanomat.fi, teisel kohal on Absolut (7,5 miljonit liitrit).

IWSR, kes jälgib 50 alkomargi läbimüüki, nimetab eelmise aasta läbimüüdi languseks tax free kauplustes kokku 10%.

Kui alkoholi läbimüüki on vähendanud ka kõrgenenud ohutusnõuded, kus vedelikku vaadeldakse võimaliku terroririskina, on reisijad hakanud ostma samal ajal rohkem šokolaadi.

Taloussanomat.fi vahendab tax free kaubanduse eksperti, kelle arvates tänavused müügitulemused ei küüni veel 2008. aasta tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles