Michael Wolf: reformid peavad Eestis jätkuma

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank Grupi juhatuse esimees Michael Wolf andis hiljuti Tallinnas käies Postimehele intervjuu. Ta kinnitas, et pank sai kriisist valusa õppetunni ja on asunud muutuste teele.
Swedbank Grupi juhatuse esimees Michael Wolf andis hiljuti Tallinnas käies Postimehele intervjuu. Ta kinnitas, et pank sai kriisist valusa õppetunni ja on asunud muutuste teele. Foto: Toomas Huik

Swedbank Grupi juhatuse esimees Michael Wolf ütles intervjuus E24-le, et Eesti valitsusel tuleb jätkata reforme – riik vajab tegusamat börsi, kiiremat kohtusüsteemi ja paremat tarbijakaitset.

Rootsi rahandusminister Anders Borg tundis hiljuti muret, et pangad hakkavad Balti riikides jälle ohtlikult laienema.

Raske on kommenteerida, mis info põhjal Anders Borg seda ütles. Võin kinnitada, et meie bilansis ei ole Balti riikides mingit uut kasvu toimunud.

Kas laenu seega ei anta?

Seda mitte. Ettevõtete laenudega oleme põhja saavutanud. Valitseb tasakaal ja saame laenuandmist normaalselt kasvatada. Osa ettevõtteid on majanduse arengu pärast murelikud ja suhtuvad laenamisse ettevaatlikult. See on mõistlik. Rahanduslikult ei pea me ettevõtetele laenuandmist piirama. Eraisikute osas ei ole aga veel kasvu oodata, sest inimeste tähelepanu on säästmisel ning puhvri kogumisel.

Kas Eesti jaoks on halvim juba seljataga?

Palju on veel teha, reforme tuleb kindlasti jätkata. Tuleb parandada kapitaliturgu, sest lisaks pankadele peab olema ka teisi rahaallikaid. Oleks suurepärane, kui valitsus suudaks siinse aktsiaturu laiendamiseks korraldada mõne riigifirma avaliku aktsiaemissiooni. Kindlasti tuleb parandada seadusi. Pankrotimenetlus võtab liiga palju aega. Pealegi peaks kohtusüsteem lihtsate väikeste kohtuasjade jaoks olema efektiivsem. Tarbijatel peaks olema parem kaitse. Rootsis on selline süsteem olemas, see on kiire ja odav. Tavakodanikul peab olema võimalus vajadusel suurfirma vastu astuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles