James Bond ja Adele kasvatasid Sony väärtust 3,3 miljardi dollari võrra

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsiate varjud 007:Spectre esietendsuel Mexico City's
Tantsiate varjud 007:Spectre esietendsuel Mexico City's Foto: SCANPIX

Jaapani tehnoloogia- ja meelelahutuskompanii Sony aktsia hind tegi täna seitsme aasta suurima hüppe pärast seda, kui ettevõte teatas oodatud parematest kvartalitulemustest.

Kasumit aitasid kasvatada eelkõige kontserni Hollywoodi, muusika ja mängude üksus.

Aktsia hind reageeris majandustulemustele 12-protsendilise tõusuga, mis on väärtpaberi suurim tõus alates 2008. aasta oktoobrist. Ettevõtte turuväärtus kasvas 3,3 miljardi dollari võrra.

Sony puhaskasum kasvas eelmises kvartalis 120,1 miljardi jeenini (989 miljoni dollarini). Ettevõtte sõnul tuli kasumikasv eelkõige tänu uuele James Bondi filmile «007: Spectre» ja Adele plaadi «25» rekordilise  müügile. Sony kõige suurem, mängude divisjon, müüs rohkem PlayStation 4 konsoole ja tarkvara kui oodati, vahendab Bloomberg.

«Tulemused on segu positiivsest ja negatiivsest, kuid kokkuvõttes kergelt positiivne,» kirjutas Šveitsi suurpanga Credit Suisse analüütik Mika Nishimura.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles