Ryanair kasvatas kasumit ja alandas hindu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanairi tegevjuht Michael O'Leary
Ryanairi tegevjuht Michael O'Leary Foto: ALBERT GEA/REUTERS

Ryanairi kolmanda kvartali kasum (majandusaasta lõpeb märtsiga - toim) kasvas 110 protsenti 103 miljoni euroni ning keskmine piletihind langes ühe protsendi võrra 40 eurole. 

Reisijate arv kasvas aasta varasemaga võrreldes 20 miljoni võrra ning lennukite täitumus oli 93 protsenti. Odavlennufirma kulud aga vähenesid viie protsendi võrra. 

Ryanair tähendas huvi vähenemist Pariisi ja Brüsseli vastu peale Pariisi terrorirünnakuid. «Me reageerisime sellele soodushindadega ning odavamate piletitega, et säilitada kahekohalist reisijate kasvunumbrit,» sõnas Ryanairi tegevjuht Michael O'Leary pressiteates.

Lennufirma avab talve jooksul 119 uut marsruuti ning avas kolmanda kvartali jooksul ka neli uut baasi.

Head tulemused on suurendanud lennufirma ootusi ka neljanda kvartali tulemuste osas. Nimelt ootavad nad reisijate arvu kasvu 26 protsenti senise 22 asemel ning piletihindade langemist senise nelja protsendi asemel kuus protsenti. 

Majandusaasta kasumiks loodab Ryanair 1,175-1,225 miljardit eurot - seda juhul, kui midagi ootamatut ei juhtu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles