EMT ja Elion peavad jagama selgitusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMT tehnoloogiadirektor Tõnu Grünberg tutvustas veebruaris EMT 4G- võrku. Üleeile oli firma hädas 3G-võrgu rikkega.
EMT tehnoloogiadirektor Tõnu Grünberg tutvustas veebruaris EMT 4G- võrku. Üleeile oli firma hädas 3G-võrgu rikkega. Foto: Mihkel Maripuu

Kui telefonifirma sidevõrk üles ütleb, võiks majandusministeerium saamatut firmat trahvida 30 000 krooniga iga päeva eest, mil võrk ei tööta. Kuid ministeerium peab trahvimisest olulisemaks, et võrk edaspidi suuremate tõrgeteta toimiks.

Kuidas hiljuti suured rikked üle elanud sidefirmad EMT ja Elion oma teenuste töökindluse tagada kavatsevad, tahabki valitsuse kriisikomisjon järgmisel nädalal kuulda.

Kolmapäeva hommikul jäi tummaks umbes 750 000 EMT mobiilsidevõrku lülitatud telefoni – ei saanud helistada, sõnumeid saata ega internetti kasutada. Täiesti töökorda saadi võrk EMT teatel umbes kella viieks, ehkki klientide väitel oli side häiritud veel hiljemgi.

Novembris ütles üles EMT sõsarfirma Elioni andmesidevõrk, mistõttu ei saanud mitu tundi kasutada internetti, vaadata digitelevisiooni ega teha internetipõhiseid telefonikõnesid.

Edasi loe Postimees Plussist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles