Venemaa eiratav kokkulepe hoiab Kaug-Ida lennupiletite hindu kõrgel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil  rünkpilved ehk Cumulused ja lennuk taevas.
 

sa/Foto SILLE ANNUK POSTIMEES
Pildil rünkpilved ehk Cumulused ja lennuk taevas. sa/Foto SILLE ANNUK POSTIMEES Foto: Sille Annuk

Euroopa Komisjoni liige Violeta Bulc vastas Euroopa Parlamendi liikme Urmas Paeti arupärimisele seoses tsiviillendudega üle Venemaa, et Siberist ülelennu tasud mõjutavad otseselt ka reisijaid, kes peavad pileti eest rohkem maksma.

Paeti sõnul ei täida Venemaa 2011. aasta kokkulepet, milles ta kohustus rakendama 2006. aastal kokku lepitud põhimõtteid Siberist ülelennu tasude järkjärguliseks kaotamiseks. «Seetõttu on Euroopa ja Aasia vaheliste lendude kulud kõrgemad, kui nad kokkulepetest kinnipidamise korral olema peaksid,» märkis Paet.

Bulc kirjutas vastuses Paetile, Euroopa Komisjon on Venemaa ametiasutustelt kõikidel võimalikel juhtudel korduvalt nõudnud kokkulepitud põhimõtete kohaldamist. Sealjuures on silmas peetud eelkõige märkimisväärset majanduslikku kahju, mida ELi lennuettevõtjad kannavad seetõttu, et nad on üle Siberi Kaug-Itta suunduvate lendude puhul endiselt sunnitud maksma vaidlusaluse süsteemi kohaseid tasusid.

«Need kulud mõjutavad otseselt reisijaid, kes peavad pileti eest rohkem maksma, ja takistavad ELi lennuettevõtjatel laiendada tegevust teatavate Aasias asuvate sihtkohtade suunas,» selgitas Bulc.

Paet küsis oma arupärimises Euroopa Komisjonilt, milline on olukord Venemaaga peetavatel kõnelustel tsiviillennukite Siberi-üleste lendude küsimuses ning millised on ELi tsiviillennunduse peamised probleemid, tulenevalt praegustest tingimustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles