Saksamaa kuhjab kulda kokku

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuld Frankfurdi hoidlates.
Kuld Frankfurdi hoidlates. Foto: AFP / Scanpix

Saksamaa kiirendab programmi, millega tuuakse oma kullavarud taas kodumaale tagasi. Seda pärast mitmeid kümnendeid, mil suuremat osa sellest hoiti teistes riikides asuvates reservides.

Saksamaa keskpanga teate kohaselt toodi mullu kodumaale Frankfurdi hoidlasse tagasi 210 tonni kulda. 110 tonni toodi tagasi Pariisist ja veidi vähem kui 100 tonni New Yorgist USA keskpanga hoidlatest, kirjutab Business Insider.

See tähendab, et nüüd hoiustab Saksamaa kodumaal kulda enam kui üheski teises riigis. Aastaks 2020 tahab keskpank koju tuua üle poole kullavarudest.

Frankfurdis on nüüd 1403 tonni Saksamaa kulda.

Väga suur osa maailma kullavarudest hoitakse New Yorgis USA keskpanga hoidlates, mida peetakse maailma üheks kõige turvalisemaks kohaks.

Sel aastal on kulla hind tõusnud rohkem kui viis protsenti, kuigi peaaegu kõik teised varaklassid on oma hinda kaotanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles