Cameron pidas Junckeriga «keerulise» kohtumise

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Juncker tervitab David Cameroni enne eilset kohtumist Brüsselis.
Jean-Claude Juncker tervitab David Cameroni enne eilset kohtumist Brüsselis. Foto: AFP/GETTY IMAGES

Briti peaminister David Cameron ütles pärast eilset kohtumist Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeriga, et Euroopa Liidu ettepanekud suhete ümberkujundamiseks jäid puudulikuks.

Suurbritannia valitsusjuhi kohtumised kõrgete Brüsseli võimukandjatega olid «keerulised», vahendab The Wall Street Journal.

Eilsed kõnelused kujutasid endast stardipauku kriitiliste arutelude seeriale, mille käigus Briti peaminister üritab kaubelda Euroopa Liidult välja järeleandmisi, mida käia oma rahvale välja enne liidust väljumise või sinna jäämise referendumit.

Rahvahääletuse aeg on paika panemata, kuid see võib toimuda juba juunis.

Olles kohtunud Jean-Claude Junckeri ja europarlamendi juhi Martin Schulziga ütles Cameron, et ta ei ole kindel, kas Ühendkuningriik suudab jõuda partneritega diilini Euroopa Liidu tippkohtumiseks, mis toimub 18. – 19. veebruaril.

Cameroni kõige vastuolulisem nõudmine on vähendada netomigratsiooni Euroopa Liidu riikidest Suurbritanniasse, muutes Briti tööturu vähem atraktiivseks.

Peaminister tahab piirata võõrtööliste toetused neljaks aastaks alates nende saabumisest Suurbritanniasse, kuid on nõus kaaluma ka alternatiive. Varasemalt on Cameron hoiatanud, et kui tal ei õnnestu võita Brüsselilt brittidele tagasi teatud osa võimu ja volitusi, ei pruugi ta Suurbritannia euroliidus hoidmise kampaaniat toetada.  

Ühe Euroopa Komisjoni ametniku sõnutsi oli kaks tundi väldanud kohtumine Cameroni ja Junckeri vahel «keeruline kuid konstruktiivne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles