Homme on elektri börsihind jaanuari odavaim

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumised elektriliinid
Lumised elektriliinid Foto: Peeter Langovits

Koos temperatuuride kõikumisega on jaanuaris kõikunud kõvasti ka elektri hind Nord Pooli börsil. 21. jaanuaril 90 euro hinnapiiri ületanud megavatt-tund maksab laupäeval, 30. jaanuaril kõigest 13,86 eurot.

Täna on Eesti hinnapiirkonna elektrienergia megavatt-tunni hind Nord Pooli börsil veel üle kahe korra kõrgem kui homme, 28,25 eurot.

Homme on Eesti elektrihind isegi odavam kui Nord Pooli süsteemihind - 14,85 eurot megavatt-tund. Üle 15 euro ulatub ühe MW/h hind Norras ning üle 29 euro Leedus ja Lätis. Rootsis ja Soomes on hind Eestiga sarnane, 13,65 eurot MW/h, Taani mandriosas aga maksab elekter homme koguni vaid 11,38 eurot.

Elektrienergia ühe megavatt-tunni hind Eesti hinnapiirkonnas on jaanuaris päev-ette börsil kõikunud üle kuue korra. Hinnarekord püsitati 21. jaanuaril 91,33 euroga, aga näiteks 1. jaanuaril maksis börsielekter kõigest 16,92 eurot megavatt-tund.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles